SINAVLARDA KARŞILAŞABİLECEĞİNİZ SORUNLAR HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

 

Sınav esnasında soru ya da cevaplar görünmezse, sorular İngilizce olarak görünürse;

 

1- Chrome tarayıcı kullanmalısınız ve güncel olduğundan emin olmalısınız. (Bu kural telefondan giriş yapanlar içinde geçerlidir.)

 

2-Sınavlardan önce tarayıcı geçmişi çerezler vs. temizlenmiş olsun. Ctrl  + H yaparak tarama verilerini temizleyebilirsiniz. (Bu kural telefondan giriş yapanlar içinde geçerlidir.)

 

3- Sınav esnasında sorun yaşadığınızda  Ctrl + f5 yaparak sayfayı yenileyebilirsiniz. Sistem sizi sayfadan atmaz ve kaldığınız yerden devam edersiniz.

 

4- Google Chrome’da İngilizce-Türkçe çeviri özelliği var, bu açık olduğu zaman sınavda sorun yaratıyor. Bunu ayarlardan kapatmalısınız.

 

5- Sınava girdiniz ve sınav esnasında elektrikler gitti ya da sistemsel sorun yaşadınız ve aygıtınız kapandı. Sınav süresi bitmediyse eğer tekrar sisteme girdiğinizde kaldığınız yerden devam etmiş olacaksınız. Ve cevaplarınız sisteme kaydedilecek.

 

6- Sınava sistem kaynaklı giriş yapamadıysanız ya da sınav esnasındaki bir sorun sebebiyle sistemden atılıp tekrar giremediyseniz eğer, mazeret sınavına girmek için bir dilekçe yazmalısınız. Bu dilekçenin incelenmesi sonucu karara göre mazeret sınavına girebilirsiniz.

 

7- Sistemsel sorunlar yaşayıp tekrar giriş yapıp sınavı tamamladıysanız ancak sistem tamamlanmadı gösterdiyse sınavı düzenleyen hoca ile irtibata geçebilir, öğrenci raporunuzun sistemde olup olmadığını sorabilirsiniz.

 

8- Sistem üzerinde ertesi günlerin sınavları daha erken olacakmış gibi görünüyor olabilir. (Ör; Pazartesi, Salı gününün sınavlarının bugün olacakmış gibi.) Bu sorun sizinle ilgili değil. Endişelenmenize gerek yok. Aldığınız her dersin sınavına, sınav programında belirtilen tarih ve saatlerde gireceksiniz.

 

9- Klasik yapılacak sınavlarda sınav evrakının sisteme yüklenmesiyle ilgili bir sorun yaşarsanız yine vereceğiniz dilekçe ile karar sonucu mazeret sınavına girebilirsiniz.

 

10-Klasik sınavlarda verilen sınav süresi içinde cevaplarınızı sisteme yüklemelisiniz. Cevapların sisteme yüklenmesi için ayrıca bir süre verilmeyecektir.

 

11- Bazı öğrencilerimizden sınavı bitir butonuna basmadan sürenin gittiğine dair dönütler alıyoruz. Endişelenmenize gerek yok. Cevaplarınız sisteme kaydediliyor.

 

12- Lütfen sisteme sınava bir iki dakika kala giriş yapmayın. En az 10 dakika kala sisteme girin. Sayfa gelmez ise yukarıda yer alan uyarıları uygulayarak sayfayı yenileyin. Sistem gelecektir.

 

Not; Yaşadığınız tüm sorunlar, giriş, evrak yükleme, cevaplama vb. sistemde yer almaktadır. Dilekçelerinizin incelenmesi sistemsel veriler üzerinden yapılacaktır.

 

Sınavlarda başarılar dileriz.

23 Kasım 2020, Pazartesi 528 kez görüntülendi